Eläinoikeudet ja ihmisoikeudet kulkevat yhdessä


Vasemmisto pyrkii suomaan hyvän elämän kaikille – niin ihmisille kuin muillekin eläimille.


Oulun kunnan julkisten laitosten tulisi kehittää kasvisruoan tarjontaansa. Henkilökunnan koulutus, kaksi kasvisruokapäivää viikossa ja lihankulutuksen puolittaminen viidessä vuodessa kuntien julkisissa ruokailuissa ovat hyviä ja realistisia tavoitteita, luonnollisesti allergiat ja ruoka-ainerajoitteet (esim. palkokasvit poissulkeva IBS) huomioon ottaen.


Kuntien julkisissa ruokailuissa tulee tarjota aina kaikille halukkaille vegaaninen vaihtoehto avoimesti tarjolla kaikille ruokailijoille, ei vain keittiöstä pyytämällä – tai pahimmillaan vain lääkärin lupalapulla!


Eläintuotanto ei enää pitkään aikaan ole muistuttanut mummolan takapihan kanalaa tai pellolla iloisena kirmaavia lehmiä. Kapitalistinen talousjärjestelmä on aiheuttanut tilanteen, jossa tuotantoa on jatkuvasti tehostettava ja laajennettava. Tehoeläintuotannossa tämä aiheuttaa tietenkin valtavaa kärsimystä ennen kaikkea eläimille, mutta myös eläintuotannon parissa työskenteleville ihmisille. 


Ekologinen jälleenrakennus, jossa siirrytään maapallon kannalta kestävämpään tuotantoon, on tehtävä oikeudenmukaisesti tarjoamalla sosiaalista, koulutuksellista ja taloudellista tukea. Kasvisruoka on kiistämättä ilmaston, eettisyyden ja myös terveyden kannalta sekaruokaa kestävämpi vaihtoehto. Tällaista kestävää siirtymää mie haluan olla mukana tekemässä Oulussa.