Harrastustiloja muillekin kuin urheilijoille


Viime vuosina, ellei peräti vuosikymmeninä, urheiluharrastusta on tuettu ja tuupattu eteenpäin kaikilla rintamilla niin kouluissa, työpaikoilla, kuin vapaa-ajalla, julkisuudessa. Yritykset ja kunnat osallistuvat suurilla summilla rakentamaan erilaisia urheilun temppeleitä. Liki joka lajille on omansa, niin sisähalleja kuin ulkokenttiä. Minusta nyt olisi muiden vuoro. Otan esimerkiksi yhden yksittäisen, itseäni lähellä olevan lajin, nimittäin käsityöt.


Missä on paikka, johon voi mennä 5-10 hengen ompeluporukka koneineen ompelemaan? Tätä kysyin eräässä Oulun kulttuuri- ja sivistystoimen järjestämässä yleisötilaisuudessa, ja mitä minulle vastattiin? Paneelissa Kärppien edustaja naureskeli ja sanoi, että jäähallilla on pukuhuoneissa paljon tilaa silloin, kun pelaajat eivät niitä käytä. Eräs iäkkäämpi naispanelisti komppasi, että juu, kyllä virkkaajille aina paikka löytyy.


Kysymykseni ei ollut vitsi, vaan ihan todesta otettava, ja sen olisi pitänyt poikia vähän pohdintaa. Onhan sitä varmaan monenlaisia tiloja kouluista alkaen, mutta tarkoitan nyt lähinnä sellaista pysyvää paikkaa, jonka sisustus ja tarpeisto palvelisi kädentaitojen harrastajia. Paikka, johon voisi mennä omalla harrastajaporukalla. Ydinkeskustassa on tyhjiä liiketiloja hävyttömän paljon, ollut vuosikausia. Kaupunki voisi varmaan vuokrata jonkun sopivan tilan tämänkaltaiseen tarkoitukseen. Muun muassa tätä asiaa haluaisin edistää päätöksenteossa.