Kehitetään Kaketsua yhdessä

Julkaistu Kalevassa 16.2.2021

Asun Kaukovainiolla, joka on mukava ja leppoisa lähiö lähellä keskustaa. Alue on monimuotoinen ja väljästi rakennettu. Joukkoliikenne toimii ja aluetta halkovat pyörätiet ovat erinomaisessa kunnossa. Tällä riittää lähimetsää polkukävelyyn ja alueella on myös kuntosali ulkokäytössä ja hiihtoladuillekin on lyhyt matka.

Kaukovainio katsoo tulevaisuuteen ja alue onkin mukana kansainvälisessä hankkeessa, jossa edistetään mm. vähähiilisyyttä. Making – City on pilottihanke, jota toteutetaan yhteistyössä useiden tahojen kanssa. Alueelle rakennetaan voimakkaasti sekä omistus- että vuokra-asuntoja. Tämä on oikea tapa kehittää aluetta. Rakentamisessa huomioidaan uudenlaisia energiaratkaisuja ja esim. alueen S-market käyttää kylmälaitteiden ylijäämälämpöä rakennuksen lämmittämiseen. Hienoja esimerkkejä, siitä miten yksittäisillä toimilla on vaikutusta vähähiilisyyden edistämiseen.

Se, mitä alueelle kaipaan, on pieniä palveluntuottajia, jotka hävisivät vanhan ostoskeskuksen purkamisen yhteydessä. Alueella olisi tilaa ruokaravintolalle, kahvilalle, kampaamolle tai kukkakaupalle? Arvelisin, että tällainen väkirikas lähiö voisi olla yrittäjälle hyvä toimintakenttä. Pohdittavaksi pitäisi siis ottaa se, miten yrittäjiä saataisiin houkuteltua alueelle. Kaukovainio on kiva paikka, jossa asuu mukavia ihmisiä. Kehitetään Kaketsua yhdessä eteenpäin!

Saija Luonuansuu
kuntavaaliehdokas (vas.)
FM, Oulu

.