Mikä vastaisi vihtaa?


Sauna on puhdistautumisen, mietiskelyn ja kohtaamisen tila, jossa istumme kaikki samalla lauteella, tasa-arvoisina – kun ulkomaailman ylimääräiset koreilut on jätetty pukuhuoneeseen. Pandemia on pakottanut meidät etäälle toisistamme, ja kun rajoitteet viimein hellittävät, meillä on tarve kohdata toisemme ja olla taas yhteisö.


On ollut ihana nähdä, miten Oulun saunakulttuuri on kehittynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Meillä on useita yksityisiä saunatiloja ja viime kesät olemme saaneet nauttia elämyksistä, kuten Kesän saunasta Tuiran rannalla sekä Värtön lauttasaunasta. Sauna on elävän, suomalaisen kulttuurin tyyssija, jossa voi peseytymisen lisäksi myös laulaa, näytellä ja keskustella syntyjä syviä. Parhaimmat ajatukseni ja läheisimmät ystäväni on saatu saunan lauteilla.


Kuntapolitiikkaan mahtuu tärkeiden talous- ja kehityslinjausten lisäksi myös suoraa ja henkilökohtaista vaikuttamista. Minusta Oulussa on selkeä tarve ja tila ympärivuotiselle yleiselle saunalle. Valtuustossa haluan edesauttaa yleisen saunan perustamista.


Saunakulttuurin lisäksi sydäntäni lähellä ovat tärkeitä oululaiset opiskelijat ja pyöräily. Lue lisää vaaliteemoistani osoitteessa www.aleksinikula.com tai seuraa minua Punatulkut-striimissä osoitteessa www.youtube.com/Punatulkut.