Sarkkinen ilmoittautui Oulun kuntavaaliehdokkaaksi

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Hanna Sarkkinen kertoi sunnuntaina Rotuaarilla Oulun Vasemmiston kuntavaalistartissa lähtevänsä ehdokkaaksi kevään 2021 kuntavaaleissa. Vasemmistoliitolla on Oulussa nyt 43 nimettyä ehdokasta.

– Olen ollut mukana Oulun kuntapolitiikassa yli kymmenen vuotta. Haluan jatkaa työtäni valtuustossa inhimillisen, kestävän ja elinvoimaisen Oulun puolesta. Minulle tärkeitä asioita ovat edelleen paremmat sote-palvelut, laadukas ja tasa-arvoinen koulutus, elävä kaupunkikulttuuri, toimiva joukkoliikenne, monimuotoinen lähiluonto ja työllisyyden hoito, Sarkkinen toteaa.

Kuntavaalit ovat tärkeät ihmisten arkielämän kannalta. Vaalien ehdokkailla ja jokaisella annetulla äänellä on merkitystä.

– Kuntavaalien äänestystuloksen merkitys nähtiin taas viime maanantaina, kun valtuusto päätti erittäin tiukan äänestyksen jälkeen ateria- ja puhtauspalveluiden ulkoistamisesta. Jos valtuustossa olisi ollut hieman enemmän työntekijöiden oikeuksien puolustajia, olisi ulkoistus saatu estettyä.

Sarkkinen haluaa olla valtakunnan politiikan ohessa mukana kunnallisen tason päätöksenteossa myös jatkossa.

– Jotkut kritisoivat sitä, että kansanedustajat ovat mukana kuntapolitiikassa. Itse taas pidän sitä tärkeänä. Kuntapolitiikka pitää jalat tukevasti maan pinnalla, kun valtuustossa kuulee kaupungin ja kuntalaisten huolia ja näkee miten valtakunnan politiikka käytännössä vaikuttaa kentällä. Lisäksi on helpompi edistää Oulun asiaa valtakunnan politiikassa, kun kuntapolitiikan kautta on paremmin sisällä kaupungin asioissa, Sarkkinen sanoo.

Kuntavaalit käydään 18.4.2021.