Toimiva joukkoliikenne Oulussa kuuluu kaikille

Oulun seudullinen joukkoliikennejaos käsitteli tammikuun kokouksessa painetuista aikataulukirjoista luopumista. Minä esitin ainoana, että tähän ei lähdetä vaan painetaan edelleen oikea kirja. Mutta valitettavasti esitykseni ei saanut kannatusta. Ymmärrän varsin hyvin, miksi painettu aikataulukirja on tulevaisuudessa jäämässä historiaan, mutta mielestäni sen aika ei olisi ollut vielä. 

Painettuun aikataulukirjaan ei saada muutoksia tehtyä ja pahimmassa tapauksessa sen jakama tieto vanhenee nopeasti, kun aikatauluja joudutaan muuttamaan. Esitin, että painosmäärää pienennetään ja, että niitä jaetaan bussien sijaan vain Oulu10-palvelupisteissä, näin ne olisivat olleet saatavilla niille, jotka niitä tarvitsevat.

Tulen huolehtimaan siitä, että saamme asiasta valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että tulostettuja aikatauluja on saatavilla maksutta Oulu10-palvelupisteissä. Tiedän kyllä että tuloste ei palvele sitä äkillistä tarvetta kun pitää liikkua jollain muulla kuin vakiovuorolla, mutta saatavilla olisi edes jotain painettua tietoa.

Jotta joukkoliikenne on aidosti houkutteleva vaihtoehto mahdollisimman monelle sen varrella asuvalle kaupunkilaiselle, ei sen käyttöä pidä hankaloittaa enää yhtään enempää. Koronan tuomat ongelmat, kuten käteismaksun poistuminen on jo aiheuttanut monia hankalia tilanteita. Tätäkin tilannetta helpottaa, kun syksyllä saamme vihdoinkin lähimaksun maksukorteilla toimimaan busseissa.  


Suvi Röntynen
Oulun seudullisen joukkoliikennejaoksen jäsen
kuntavaaliehdokas vas

Suvi Röntynen