Citybussit palvelemaan myös opiskelijoita

Citybussit ovat liikennöineet Oulun kaduilla kymmenisen vuotta. Linjoja on tällä hetkellä kolme; Toripakalta pääsee pienonnikan kyydissä Värttöön, Medipolikseen ja Limingantulliin. Bussit ovat keränneet kehuja, ja erityisestä kiitosta on tullut matkustamisen edullisuudesta ja ketteryydestä.

Useat kaupunginosat ovat kuitenkin harmillisesti jääneet vielä paitsi tästä joukkoliikenteen palvelusta. Lisäksi myöhäisimmät citybussivuorot ajetaan nykyisellään ikävän aikaisin. Viikonloppuisin viimeinen kyyti lähtee jo kuuden aikaan.

Lisäämällä uusia reittejä esimerkiksi Toppilasta yliopistolle ja keskustasta Kaukovainiolle sekä ajamalla vuoroja viikonloppuisin klo 23 asti saataisiin bussit palvelemaan yhä useampia kuntalaisia, kuten Kotkantien ja Linnanmaan kampuksille matkaavia opiskelijoita, lauantai-illan rientoihin suuntaavia tai viikonloppumatkalta kotiseudulle palaavia. Samalla paikattaisiin usein katkonaista joukkoliikennettä Toppilasta Linnanmaalle. Luonnollisesti myös ympäristölle haitallinen ja meluisa yksityisautoralli vähenisi.

Oskar Olaussen

julkaistu Kalevassa ja Forum24:ssä 20.9.2016