Haluamme antaa pitkäaikaiselle kuntavaikuttajalle mahdollisuuden osaltaan jatkaa työtä paremman Oulun puolesta

Veikko Ervasti lähtee kuntavaaleihin ehdolle Oulun vasemmistoliiton listalla sitoutumattomana ehdokkaana.

Veikon uudet askeleet

Synnyinkaupunkini Oulu on minulle rakas. Miten sitä johtavat niin luottamus- kuin virkamiehet, ja millaisella puolueiden rajat ylittävällä yhteistyöllä päätöksiä tehdään, ratkaisevat Oulun menestymisen varsinkin näinä turbulenttisina aikoina. Uskon hyvien ratkaisujen syntyvän joukolla, jossa yhdistyvät iän ja tehtyjen työvuosien monialainen kokemus sekä nuoruuden raikkaat, ennakkoluulottomat ideat.

Olen työläisperheen poika ja ylpeä juuristani. Kotoa on peräisin sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vaatimus, se että yhteiskunnassamme pidetään huolta kaikista, kaikkein heikoimmassa asemassa olevistakin. Ketään ei saa jättää yksin. Erityisen tärkeää tällä hetkellä on taltuttaa koronaepidemia, huolehtia sen jälkihoidosta ja nostaa ikäihmisten hyvinvointi vähintään pohjoismaiselle keskitasolle.

Luonnon ja sen monimuotoisuuden säilyttäminen on minulle itsestään selvää, olenhan biologi. Meillä on vain tämä maapallo, jolla elämme ja jolla lapsemme ja heidän lapsensa elävät. Oulun kaupunkiluonto jokisuistoineen, saarineen ja puistoineen on ainutlaatuinen. Tuleva kansallispuisto, Sanginjoen alue, on luonto-Oulun helmi. Niitä on huolella vaalittava.

Opettajan työssäni olen nähnyt sen, miten lapset ja nuoret ahdistuvat monenlaisten paineiden ja odotusten alla. Heidän elämäänsä leimaa nykyisin ehkä eniten epävarmuus tulevasta. Nuoria on autettava löytämään oma polkunsa kohti hyvää elämää.

Olen viime aikoina pohtinut sitä, mikä on se poliittinen ryhmä, jonka kanssa edellä mainitsemiani asioita parhaiten edistän. Keskustelut perheeni, ystävieni ja tukijoideni/avustajieni kanssa ovat olleet hedelmällisiä – kiitos kaikille niistä. Puolisoni viisain kysymyksin ja keskusteluin on lähin tukeni.

Tyttäreni ovat minun Greta Thunbergini, valtiopäiväneuvos Erkki Pulliainen korvaamaton David Attenboroughini. Rohkaisevaa on, että Erkki on täysin hyväksynyt siirtoni. Toinen viisas kansanedustaja Hanna Sarkkinen oli sinetti päätökselleni: hän on mielestäni alueemme ympäristötietoisin kansanedustaja.

Päätökseni olen tehnyt. Lähden huhtikuun kunnallisvaaleissa sitoutumattomana ehdokkaana Vasemmistoliiton listalle. Minulla on vahva tunne, että Vasemmistoliiton ryhmässä voin toimia oululaisten ja Oulun hyväksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Valtuustoryhmän puheenjohtajat tuntevat Ervastin jo pitkältä ajalta

Mikko Raudaskoski ja Mikko Viitanen olivat yllättyneitä, kun julkisuudessa kerrottiin, että Veikko Ervastia ei enää hyväksytä Oulun vihreiden kunnallisvaaliehdokkaaksi. ”Tunnemme Ervastin toiminnan pitkäaikaisena vaikuttajana Oulun kaupungin valtuutettuna ja eri luottamustehtävissä. Veikko on ympäristöasioissa toiminut johdonmukaisesti ja on päätöksenteossa omannut sosiaalisesti oikeudenmukaisen ajattelun.”

Veikko Ervasti on julkisuudessa esittänyt mielipiteitään selkeästi. Vasemmistoliitossa arvostamme asioita käsiteltäessä, että yhteisen monipuolisen keskustelun jälkeen erilaisista näkemyksistä muotoutuu yhteinen kanta.

Haluamme antaa pitkäaikaiselle kuntavaikuttajalle mahdollisuuden osaltaan jatkaa työtä paremman Oulun puolesta. Toivotamme Veikon tervetulleeksi sitoutumattomana ehdolle Vasemmistoliiton listalle.