Hanna Sarkkinen ehdolle 1. varapuheenjohtajaksi

Kansanedustaja Hanna Sarkkinen lähtee ehdolle puolueensa ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi, Hanna jättää puheenjohtajan paikan tavoittelemisen muille.

Useat tahot pyysivät Hannaa ehdolle puheenjohtajaksi, puoluejohdossa on muitakin paikkoja jaossa kesäkuun puoluekokouksessa.

– Haluan jatkaa puolueen johdossa. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana voisin jatkaa työtäni puolueen johdossa sekä työtä puoleen kehittämiseksi.

Sarkkisen mukaan työelämän kysymykset on nostettava keskustelun ytimeen. Työelämän muuttuessa silpuksi ihmisten elämään tulee epävarmuutta, keskustelun ydin on työoloissa ja toimeentulossa.

Työhön liittyvien kysymysten lisäksi keskusteluun on nostettava euro ja Eurooppa-politiikka, yhteisessä valuutassa on omat ongelmansa.

– Miten euroa pitäisi muuttaa vai pitäisikö siitä erota kokonaan. Helppoja vastauksia tähän ei ole, eikä kyllä hyviä vaihtoehtojakaan. Näistä on kuitenkin käytävä poliittista keskustelua myös puolueen sisällä, Sarkkinen sanoo.

Puoluevaltuuston puheenjohtajan, tai työvaliokunnan jäsenyyttä Hanna ei enää hae. Nämä tehtävät eivät kuulu kansanedustajalle.

 

Vasemmistoliiton puheenjohtajakilpailuun ovat ilmoittautuneet jo Jari Myllykoski ja Aino-Kaisa Pekonen.

Hanna toivoo, että Merja Kyllönen harkitsisi vielä kerran ehdokkuutta.

Puoluekokous pidetään Oulussa 10.-12. kesäkuuta.