Ketunhäntä kainalossa kirjaston siirtoon

Haukiputaan vasemmisto tiedusteli Haukipudaspäivillä asukkaiden mielipidettä kirjaston siirrosta. Saimme yli 70 vastausta, joissa jokaisessa oltiin sitä mieltä, että Haukiputaan kirjasto pitää säilyttää nykyisellä paikallaan.

Tämä on sama viesti, mitä olen kuullut monelta eri suunnalta. Yhtään kirjaston siirtoa puoltavaa kommenttia en ole kuullut. Siitä on vain päätetty kaupungin johdossa. Kysynkin, ketä varten tätä kaupunkia sitten pyöritetään jos ei kaupunkilaisia varten?

Kirjaston siirrosta haetaan säästöjä, jotka eivät ole millään lailla realistisia. Kirjaston sijainti palvelee nyt kaikkia, tila on esteetön ja toimiva. Jatuliin kaavaillut tilat tarvitsevat remontin, hissin ja bussilinjojen muutoksia. Se ei voi mitenkään tulla edullisemmaksi kuin nykyinen sijainti, joku ketunhäntä tässä näyttäisi jostain pilkottavan.

Ilmastonmuutos ja toimeentulo huolettavat haukiputaalaisia tällä hetkellä eniten. Molemmat asiat ovat juuri viime aikoina olleet keskusteluissa. Tulevien eduskuntavaalien suurin teema tuleekin olemaan ilmastonmuutoksen pysäyttäminen. Varmasti jokaiselle on jo nyt selvää, että meillä on todellakin viimeiset hetket reagoida tähän.

Huoli toimeentulosta ei ole mitenkään yllätys porvarihallituksen lähes neljän vuoden valtakauden jälkeen. Jokaiselta heikommin toimeentulevalta on jo leikattu. Eläkeläisiltä, lapsiperheiltä, sairailta. Jakovaraa on riittänyt vain niille, joilla menee hyvin. Eriarvoistava ja epäinhimillinen politiikka on jättänyt jälkensä jo moniin suomalaisiin.

Muita huolenaiheita olivat terveys, Oulun byrokratia, nuorison tulevaisuus, eläkeläiset ja vanhustenhuolto sekä tasa-arvo. Soteuudistusta odotellessa, se tosin taitaa olla uusi politiikan ikiliikkuja. Oulun byrokratiasta varmasti paras esimerkki tähän hätään on todellakin tuo Haukiputaan kirjaston sijainti.

Monet näistä huolenaiheista tulevat olemaan vasemmiston vaaliteemoissa niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Kiitos haukipudaspäivien kävijöille! Kyselyyn liittyvä arvonta on suoritettu ja palkinnot on toimitettu voittajille!

Suvi Röntynen
Vasemmiston eduskuntavaaliehdokas Martinniemestä