Oulun VasemmistoPlus: Järki käteen Kivisydämen laajennushaihatteluihin

Vasemmistoliiton oululaisen puolueosaston Oulun VasemmistoPlus ry:n mukaan Oulussa syksyllä avatun Kivisydämen laajennushankkeet eivät ole ajankohtaisia. Aiheen nosti esille Oulun kauppakamari keskiviikkona 6.4. Kalevassa julkaistussa jutussa.

Oulun VasemmistoPlus ry:n mukaan Oulun keskustan kehittämisessä olisi keskityttävä uusien parkkipaikkojen suunnittelun sijasta kevyen liikenteen toimintaedellytysten parantamiseen esimerkiksi uusia pyöräilykaistoja luomalla. Tällä hetkellä keskustassa on edelleen pinnalla paljon parkkipaikkoja, joista voitaisiin ohjata autoja Kivisydämeen, josta löytyy edelleen hyvin tilaa autolle lähes milloin vain. Kivisydämeen on tähän mennessä saanut käytännössä aina auton parkkeerattua halutessaan. Tällä hetkellä käyttökerroin Kivisydämellä on ollut 1,63, joten sen 900-paikkaa on ollut täytetty keskimäärin 1,63 kertaa päivän aikana.

On huomattava, että mikäli Kivisydämen hinnoittelua kohtuullistettaisiin, voisi sen täyttöaste nousta paremmaksi. Joka tapauksessa laajennus on hätiköity ajatus tilanteessa, jossa koko pysäköintilaitos on ollut toiminnassa vajaan vuoden ja sen käytöstä on vähän kokemuksia. Lisäksi Kivisydän on ollut käytössä lähinnä talvisesonkina ja käyttöasteen mahdollinen vaihtelu vuodenaikojen mukaan voi vääristää vertailua. Kuopiossa vastaavanlaisen parkkiluolan vuonna 2013 tapahtuneen laajennuksen jälkeen sen käyttäjämäärät laskivat.

Oulun VasemmistoPlus ry:n mielestä on selvää, ettei kaupungin tule tässä vaiheessa käyttää senttiäkään verorahoista pysäköintiluolan laajentamiseen tilanteessa, jossa esimerkiksi kaupungin opetus- ja hyvinvointipalveluiden leikkauksia perustellaan rahan puutteella.

Lisätiedot: Oulun VasemmistoPlus ry:n pj Olli Kohonen 050 352 32 39