Puoluekokous linjasi tulevaisuutta iloa kuplien

Oulussa 10.-12.6. pidetyssä Vasemmistoliiton puoluekokouksessa valittiin puoluejohto, käsiteltiin aloitteita sekä sääntömuutoksia ja tavoiteohjelmaa.

Kokouksen avasi edellisen puoluevaltuuston puheenjohtaja, oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen. Hanna muistutti vasemmistoliiton olevan lähimmäisen rakkauden ja solidaarisuuden puolue. ”Maailman muuttaminen on vakava asia, mutta sitä ei tarvitse tehdä vakavalla naamalla. Rakkaus ja ilo on kestävä ohjenuora myös puolueen sisäisessä toiminnassa. Puoluetoiminta saa ja sen pitää olla hauskaa ja palkitsevaa.”

Puolueen puheenjohtajaksi nousi neuvoa-antavan jäsenäänestyksen mukaisesti Li Andersson. Ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan nappasi Hanna Sarkkinen. Äänekoskelainen Juho Kautto ja helsinkiläinen Veronika Honkasalo täydentävät puheenjohtajiston.

Puoluesihteerin titteliä kantaa seuraavat vuodet Joonas Leppänen. Nuorimies Helsingistä ohitti Risto Kalliorinteen äänestyksen toisella kierroksella niukasti, vain 16 äänellä. Joonas haluaa kehittää vasemmistoliitosta entistä demokraattisemman puolueen, jolla on voimakas kytkös ihmisten arkisiin poliittisiin vaatimuksiin.

Puoluehallitukseen ei tällä kertaa saatu oululaista osaamista, mutta puoluevaltuustossa meillä on edelleen vahva edustus. Varsinaisia Pohjois-Pohjanmaan piirin nimeämiä jäseniä Oulusta ovat Hilkka Haaga, Sannamari Sala ja Mikko Raudaskoski. Oululaisia varajäseninä heille toimivat Mikko Viitanen, Olli Kohonen, Markku Eilola-Jokivirta ja Liisa Koskela. Heidän lisäkseen valtuuston yleisjäsenten varalle valittiin Jari-Pekka Kanniainen.

Puoluekokousedustajien lisäksi oululaiset olivat innostuneet myös kokouksen seuraajiksi ja useita oululaisia vasemmistolaisia toimi puoluekokouksen järjestely- ja talkootehtävissä. Toverillista aikaa vietettiin kokouksen asiakäsittelyjen lisäksi myös kulttuuripitoisen iltaohjelman merkeissä.

Hilkka Haaga / Markku Eilola-Jokivirta