Puoluekokousedustajien vaalit käynnissä

Vasemmistoliiton puoluekokous pidetään 15.-17.11.2019 Kuopiossa. Kaikissa vaaliyhtymissä, joista ehdokkaita on enemmän kuin edustajapaikkoja, järjestetään jäsenäänestys kirjepostitse 9.-20.9.

Myös Oulussa päästään äänestämään, sillä ehdokkaita ilmoittautui määräaikaan mennessä 31, kun edustajapaikkoja puoluekokoukseen oululaiset saavat 13. Äänestyskirjeet on postitettu Vasemmistoliiton jäsenille viikolla 37, joten jäsenten kannattaa seurata kirjepostiaan.

Alta löydät tietoa Oulun omista ehdokkaista.

OULU (PAIKKOJA 13, EHDOKKAITA 31)

Aalto Maija, Oulun Vasemmistoseura

Eilola-Jokivirta Markku, Suur-Patelan Vasemmisto
prosessityöntekijä / opiskelija AMK

48-vuotias perheellinen, jonka jalat ovat tukevasti Pohjois-Pohjanmaalla. Suomi on pidettävä asuttuna, parhaiten se mahdollistetaan turvaamalla alueen työpaikkojen toimintaedellytykset. Luontomatkailu tulee lisääntymään, tarvitsemme silti perusteollisuutta vakauttamaan taloutta.

Haaga Hilkka, Oulun VasemmistoPlus
copywriter

Vasemmistoliiton jäsen jytkykeväästä 2011 lähtien. Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja puoluevaltuutettu. Viime puoluekokouksen tomera ääntenlaskija. Yllättyy aina mistä kaikesta politiikassa voikaan puhua ja ärsyyntyy puheenvuoroista, joissa ei lopulta sanota mitään.

Hanhela Jorma, Kiimingin Vasemmisto

Havana Arto, Järvi-Oulun Vasemmisto

Heinonen Paavo J., Oulun Vasemmistoseura

Hekkala Rauno, Oulunsalon Vasemmisto

Hietalahti Heidi, Järvi-Oulun Vasemmisto
yhteiskunnallisten tieteiden opiskelija, Lapin yliopisto

Olen toiminut kunnallisissa luottamustehtävissä, kunnallisjärjestössä, piirihallituksessa, vammaisverkostossa sekä naistoiminnassa. Pyrin puoluekokousedustajaksi, koska visiomme paremmasta maailmasta kaipaa selkiyttämistä. Tahdon vaikuttaa siihen, että sanomamme aukeaa muillekin kuin jäsenillemme.

Huotari Anne, Oulun VasemmistoPlus
kouluttaja, sosionomi

Olen kokenut politiikan puurtaja ja VasemmistoPlus-osaston puheenjohtaja.

Kallio Anu, Suur-Patelan Vasemmisto
myyntisihteeri, ikä 38v

Minun henkilökohtaiset arvoni määrittelevät lapset, yhdenvertaisuus ja luonto. Lapseni asuvat kahta kotia, mutta papereissa olen yksinhuoltaja.

Kanniainen Jari-Pekka, Oulun VasemmistoPlus
tohtoriopiskelija, hallintotieteet

Oululainen opiskelemassa Tampereella. Kattava osaaminen puoluetoiminnasta, järjestöistä ja politiikasta. Hyvä valinta puoluekokousedustajaksi!

Kellokumpu Ville, Oulun Vasemmistoseura
tutkija

Työskentelen tohtorikoulutettavana Oulun yliopistolla ja olen kiinnostunut aluepolitiikasta ja ilmastosta. Olen ollut Oulun Vasemmistoseuran toiminnassa ja johtokunnassa mukana vuodesta 2018.

Kettunen Veikko, Järvi-Oulun Vasemmisto

Kivimäki Antti, Järvi-Oulun Vasemmisto
Toimitsija, eläkkeellä, ikä riittävä, 74.

Harrastus: kulttuuritoiminta.

Kohonen Olli, Oulun VasemmistoPlus
Sairaanhoitaja, FM

Olen piirin puheenjohtaja, joka uudistaa Vasemmistoliittoa kentältä käsin.
Tunnen myös päätöksenteon korkeimmat portaat, mutta arjessa pitää hyvin kiinni kolmevuorotyö aikuispsykiatrisella osastolla kuin pienen pojan kasvattaminen. Haluan edelleen tehdä työtä humaanin puolueen puolesta.

Kähkönen Mikko, Oulun VasemmistoPlus
Oulun VasemmistoPlus ry:n vpj

Olen 37-vuotias tuiralainen ja Oulun VasemmistoPlus ry:n varapuheenjohtajana. Pidän tärkeänä jäsendemokratian kehittämistä ja Vasemmiston toiminnallisen ja imagollisen uudistuksen jatkamista. Näiden lisäksi pyrin edustajaksi päästyäni edistämään pohjoista näkökulmaa puoluejohtovalinnoissa.

Latola Viivi, Järvi-Oulun Vasemmisto

Luotola Ville, Etelä-Oulun Vasemmisto

Olaussen Oskar, Oulun Vasemmistoseura
ohjelmistokehittäjä

Olen 27-vuotias ohjelmistokehittäjä ja vasemmistoaktiivi. Erityisen aktiivisena olen Vasemmistonuorissa,jossa toimin aikaisemmin muun muassa Vasemmistonuorten hallituksessa Pohjois-Pohjanmaan edustajana. Tällä hetkellä olen Oulun lähidemokratiatoimikunnan puheenjohtaja.

Pajuluoto Elsa, Järvi-Oulun Vasemmisto

Raudaskoski Mikko, Suur-Patelan Vasemmisto

Röntynen Suvi, Haukiputaan Vasemmisto

Sala Iinamaija, Valon Vasemmisto

Sillanpää Tapani, Järvi-Oulun Vasemmisto
toiminnanjohtaja (eläkkeellä), 64

Vasemmistoliitto on mennyt liian pitkälle ”nettidemokratiassa” (esim. äänestys puheenjohtajasta -16).
Olen opiskellut historiaa (ik. fil.yo) ja Sirola-opistossa. Töitä olen tehnyt mm. nurmikonleikkuussa (en postilla), kd-järjestöissä (- jos tiedät…) ja Kansan Tahdossa sekä ”Järkällä”. Hyvä – tai hyvä ja hyvä – olen ollut käsilläseisonnassa.

Sipola Mauno, Haukiputaan Vasemmisto

Tikkanen Pietari, Järvi-Oulun Vasemmisto
toimitsija

Hyvät toverit! Työskentelen PAM liitossa toimihenkilönä mm. työlainsäädännön asiantuntijana. Edustan työntekijöitä ja olen ajan hermolla mitä parannuksia työlainsäädäntöön tulisi esittää. Näin ollen koen, että minulla on paljon annettavaa puoluekokoukselle.

Ukkola Kalervo, Järvi-Oulun Vasemmisto
kaupunginvaltuutettu ja maakuntavaltuutettu

asukastoimija, valtuutettu, aik. työelämätutkija yliopistolla ja työterveyslaitoksella, luottamus- ja työtehtäviä, Espoo, Kemi ja Oulu, vas:n 1. valtuusto, kuntaliiton hallitus ja kaupunkipolitiikkaryhmä, kansainvälisiä mm. ruotsalais-suomalaisen Perämerenkaaren/Bothnian Arc hallitus

Ukkola Teuvo, Haukiputaan Vasemmisto

Vahera Jukka, Oulun Vasemmistoseura
Lukion lehtori, FM

Puoluekokousedustajana edustan sellaista näkemystä vasemmistosta, joka korostaa vihreitä arvoja, demokratiaa (mm. jäsendemokratia) ja tasa-arvoa kaikessa merkityksessään. Demokraattinen sosialisti.

Vähänen Matti, Oulun VasemmistoPlus
insinööri (amk)

Olipa kyse vaalikampanjoinnista Rotuaarilla tai jäsenistön edustamisesta puoluekokouksessa, on se minulle aina kunnia-asia. Uutena aktiivina olen jo kerennyt kokea monenlaista ja tarmoa täynnä lähden puoluekokoukseen, ensimmäistä kertaa, jos se minulle suodaan.

Yrjänä Elli, Oulun VasemmistoPlus

opiskelija

Opiskelen tällä hetkellä aikuislukiossa. Vasemmistoliiton toiminnassa olen nyt ollut mukana noin kaksi vuotta. Puoluekokouksessa haluaisin vaikuttaa erityisesti jäsendemokratiaan liittyviin asioihin.

Koko Pohjois-Pohjanmaan edustajaehdokkaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston sivuilta.