Terveyskeskuksen ajanvaraus puhelimella

Forum24 mielipidepalstalla(15.5.) Oulun Sosialidemokraattisen työväenyhdistyksen edustajat Liisa Komminaho ja Sanna Husu kirjoittivat, että Oulun terveysasemien vastaanotolle tulee päästä ajanvarauksella.
Toivottavasti ajanvarauksen toteuttamisen kannalle herätään myös muissa puolueissa, jotta Vasemmistoliiton syksyllä 2017 vuoden 2018 budjettia laadittaessa tekemä esitys saa laajan enemmistön taakseen. Vasemmistoliitto esitti, että terveysasemille pitää olla mahdolisuus varata vastaanottoaika myös puhelimella akuuttivastaanotolla jonottamisen sijaan. Hoidetaan ajanvaraus yhdessä kuntoon vuoden 2019 budjetin yhteydessä, kun se ei valitettavasti onnistunut tämän vuoden budjetissa.
Puhelimella ajanvaraus on käytössä yksityisillä terveysasemilla. Jos valinnanvapaus maakunnan sote-mallissa toteutuu, niin puhelinvaraus tulee olla mahdollista myös kaupungin omilla terveysasemilla. Jos näin ei tehdä, joudutaan julkisen puolen terveyspalveluita ajamaan alas kuntalaisten äänestäessä jaloillaan helpomman yksityisen  ajanvarauksen puolesta.

Mikko Raudaskoski
Vasemmistoliiton valtuustoryhmän pj.
Oulu