Vaalityöntekijän esittäytyminen

MikkoKalevi

 

Kuntavaalit tulevat, kuin Lappeenrannan rautatieasema, eli hämmästyttävän yllättäen. Ainakin jos ei valmistautudu tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Oulussa meidän ehdokaslistamme on jo hyvällä mallilla. Suostumuksensa antaneita on jo yli viisikymmentä. Lisää ehdokkaita ja vaaliaktiiveja tarvitaan.

Olen ollut pari viikkoa Pohjois-Pohjanmaan ja Oulun vaalityöntekijänä. Oululaisena olen suhteellisen tuore, vasemmistolaisena en. Ouluun muutin huhtikuun alussa, mutta Oulussa, eikä oululaisuudessa, ole minulle mitään ihmeellistä, sillä olen syntyjäni raahelainen. 34-vuoden mittaisesta elontaipaleestani olen vajaan kaksikymmentä vuotta kuulunut Vasemmistoliittoon.

Aiempi työurani on moninainen. Pisin työsuhteeni on Oulaisten ohjelmatoimistoon, jossa reilun kuusi vuotta toimin musiikkijuontajana, eli tiskijukkana. Sen lisäksi olen tehnyt töitä kunnallishallinnossa, tukholmalaisella varastolla, Rautaruukilla (niinkuin kaikki raahelaiset), Vasemmistonuorissa Hämeen piirijärjestön toiminnanjohtajana, toimittajana, vahtimestarina, sekä viime kunnallisvaaleissa Tampereen Vasemmiston vaalityöntekijänä. Näin pääpiirteittäin.

Hallintotieteiden opiskelussa pääpainopisteeni on ollut kunnallis- ja muussa julkisoikeudessa, sekä kunnallistaloudessa. Ylioppilaskuntapolitiikkakin on tullut tutuksi, muun muassa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan talous- ja kuntasuhdevastaavana, parista SYL-liittarista, sekä edustajiston kokouksista.

Vasemmistoliittoon liityin Algot Untolan perustaman Raahen Demokraattisen yhdistyksen välityksellä. Olen edustanut Pohjois-Pohjanmaan Vasemmistoa pari kautta puoluevaltuustossa, toiminut työryhmissä, perustanut Tampereen toisiksi suurimman puolueosaston, sekä osallistunut kahden eri piirijärjestön (Popo & Pirkanmaa) edustajana yhteensä kuuteen puoluekokoukseen. Viimeisimmässä (l. seitsemännessäni) olin talkoolaisena.

Jos ehdokkuus kiinnostaa, tai tiedät jonkun potentiaalisen ehdokkaan (jostain päin Suomea), niin ole yhteydessä. Minulta saa myös neuvoja jos joku kunnallinen asia mietityttää, tai byrokratia tuntuu hankalalta. Toimistolla olen vaihtelevasti. Parhaiten olen tavattavissa, kun kertoo milloin on tulossa. Soittaa minulle voi milloin vain (puhelimeni on automaattisesti äänettömällä 22-07), sekä sähköpostia luen useasti päivässä. Twitteristä ja Snapchatista minut löytää tunnuksella MikkoKalevi.