Yliopisto keskustaanYliopistossa parasta on ennakkoluulottomuus, halu tutkia ja nostaa puheenaiheita yhteiskunnassa. Kaikki oululaiset tietävät yliopiston suunnitelmista hylätä perinteinen Linnanmaa ja siirtyä keskustaan.Siirtymisen esteenä on ainakin pari pientä muuttujaa. Yliopisto ei omista keskustasta riittävästi maata yliopiston rakentamista varten, eikä voimassa olevasta kaavasta löydy tällä hetkellä sopivaa paikkaa yliopistolle.Keskustaan ei oltaisi tässä vaiheessa tuomassa kaikkia yliopiston toimintoja. Ensimmäisessä vaiheessa siirto koskisi ilmeisesti hallintoa, humanisteja ja kasvatustieteilijöitä, lääketieteen opiskelijat ovat jo Kontinkankaalla.


Yliopiston pitäisi puhua ennemmin toimintojen hajauttamisesta ja tilojen uudelleen järjestelystä kuin yliopiston siirrosta keskustaan.

Jos lasketaan että 13000 opiskelijasta ja 3000 työntekijästä noin neljännes siirtyisi keskustaan, niin se näkyisi kaupunkikuvassa. Tuskin opiskelijoiden rahoilla vielä keskustan liikkeitä pelastetaan, mutta ainakin he toisivat keskustaan kaivattua elämää.Linnanmaalla pysäköintipaikkoja vapautuisi muiden tiedekuntien käyttöön ja keskustaan suuntautuvan joukkoliikenteen käyttöaste saattaisi nousta. Ainakin kevyen liikenteen väylillä liikenne kohti keskustaa lisääntyisi.Yliopisto kouluttaa opiskelijoita ja tuottaa tutkimustietoa, siksi ihmettelen miten heikosti tämän osittaisen muuton vaikutuksia on tutkittu. Tehkää tutkimuksia, järjestäkää kyselyjä, laskekaa ja markkinoikaa suunnitelma oikeilla termeillä todellisiin tutkimustuloksiin perustuen.Oulun Yliopisto, tervetuloa kaupungin sykkeeseen.


Markku Eilola-Jokivirta on oululainen kuntapoliitikko, duunari, isä, aviopuoliso, duunari ja pyöräilijä.

Lisää Markun kirjoituksia voit lukea osoitteessa: https://eilolajokivirta.wordpress.com/
Seuraa Markkua myös Instagramissa: https://www.instagram.com/markku_eilola_jokivirta/?hl=fi